BLOG

WordPress website versnellen

21 april 2019
Artikel door Marco Mes

Last van een langzame website of webshop? Lees hier de basis stappen die je kunt nemen. Hiermee kom je een heel eind. Echter, voor een supersnelle website zijn twee zaken van belang die niet gemakkelijk te tweaken zijn: de server en de (basis) website software.

Installeer een effectieve cache plug-in

Caching is een van de belangrijkste redenen waarom websites langzaam laden. Het gebruik van een caching-plug-in kan helpen om de stress op uw webserver te verminderen, omdat een achtergrondproces telkens moet worden uitgevoerd wanneer een gebruiker je website laadt.

Je mag echter nooit meer dan één cache plug-in op elk willekeurig moment gebruiken; in feite kan dit ertoe leiden dat je site zelfs langzamer dan voorheen wordt geladen.

Optimaliseer je database

De database die zich achter je site bevindt worden opgestapeld met oude en onnodige bestanden en informatie. Dit kan onder meer posten zijn die je hebt weggegooid, revisiegeschiedenis en verwijderde media. Zorg ervoor dat onnodige bestanden worden verwijderd met een plug-in.

Optimaliseer afbeeldingen

Het optimaliseren van afbeeldingen vermindert de bestandsgrootte, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Zo zorg je ook voor dat de media-bibliotheek niet al te vol raakt waardoor je meer foto’s in kunt laden. Het optimaliseren van afbeeldingen verminderd ook de laadtijd van je website.

Optimaliseer JS en CSS bestanden

Achter de schermen van elke website staat code. deze code bevat JavaScript- en CSS-bestanden en is vrij complex. Binnen elk bestand kunnen veel gegevens zijn, dus hier is het de bedoeling om het aantal bestanden en de gegevens daarin te optimaliseren. Zo zorg je ook voor dat de laadtijd van je website verminderd.

Verwijder onnodige plug-ins

het houden van ongewenste plug-ins op je WordPress-websites zal een enorme hoeveelheid rommel toevoegen aan je webbestanden. Bovendien zal het ook de omvang van je back-up vergroten en een overweldigende hoeveelheid belasting op je serverbronnen leggen. Het is aan te raden om ongewenste plug-ins te verwijderen.

Snelheid van je website bekijken

Er zijn websites waar je de snelheid van je eigen website kunt zien. Deze sites inspecteren alle afbeeldingen, bestanden, CSS codes en scripts en laat zien wat je kunt verbeteren aan je site.

https://tools.pingdom.com/
https://www.uptrends.nl/tools/website-speed-test
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe kun je rankings behouden na een redesign (1)-min

Hoe kun je rankings behouden na een redesign?

3 juni 2022 - Artikel door Jeroen
11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen (2)

11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen

21 april 2022 - Artikel door Jeroen

Fijne feestdagen!

20 december 2021 - Artikel door Marco Mes

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes
Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.