2. Omleidingen toevoegen
Als je een WordPress-website hebt, kun je omleidingen niet vermijden. Je website ontwikkelt zich in de loop van de tijd, wat betekent dat je omleidingen moet gaan gebruiken om een consistente navigatie ervaring te behouden. Er zijn twee soorten 300 omleidingen waarmee webdesigners rekening moeten houden:
- 301-redirects zijn permanente omleidingen die zijn ontworpen voor websitebezoekers en zoekmachines. Ze zijn beter voor SEO omdat ze inkomende links overdragen. Het meeste van je werk zal te maken hebben met 301-omleidingen.
- En tijdelijke 302-redirects. Over het algemeen wil je deze vermijden omwille van SEO, hoewel ze handig kunnen zijn als je momenteel de website bijwerkt en in de tussentijd een naadloze ervaring voor je bezoekers wilt.
Gelukkig zijn er tal van WordPress plug-ins die het maken en onderhouden van redirects eenvoudiger maken. In het ideale geval wil je exact dezelfde URL’s gebruiken als de oude website. Gebruik in andere gevallen 301-omleidingen om bezoekers van de oude website naar de nieuwe website te leiden. Dit proces vertelt zoekmachines dat de URL voor een specifieke pagina is gewijzigd en dat je bezoekers nog steeds precies vinden wat ze nodig hebben.
Je moet er ook voor zorgen dat kwalitatieve backlinks naar jouw website nog steeds werken. Probeer contact op te nemen met de eigenaren van andere websites om hun backlinks bij te werken. In het geval dat dit niet mogelijk is, wil je 301-omleidingen instellen om met de bestaande backlinks te werken.
Bladwijzers en links naar de oorspronkelijke website worden daardoor ook doorverwezen naar de nieuwe website. Probeer oude links naar de juiste pagina te laten vloeien of op zijn minst een vergelijkbare pagina in het herontwerp, aangezien alleen het omleiden naar de nieuwe homepage gebruikers waarschijnlijk zal frustreren. Het is de moeite waard om omleidingen grondig te testen, bijvoorbeeld door ze handmatig af te gaan.