BLOG

Top 4 SEO tips

31 maart 2019
Artikel door Marco Mes

Er zijn vele plugins die je kunt installeren om jouw WordPress website beter te laten functioneren. Zeker wanneer je zoekt naar plugins om je website beter vindbaar te maken(SEO). Welke plugins zijn handig en welke niet? Daarom hebben wij voor jou de belangrijkste plugins en regels opgesomd.

1 Backlinks

Het gaat niet meer om de kwantiteit maar kwaliteit. Zoekmachines kijken niet meer naar de hoeveelheid backlinks maar juist naar de relevantie en kwaliteit van de backlinks. Er was een tijd dat veel partijen backlinks-pakketten aanboden.

Tip: Gebruik geen plugins. Maak ook geen gebruik van betaalde diensten. Zoek naar websites waar je bedrijfs- of merknaam wordt genoemd. Indien je zulke websites vindt dan kan je ze benaderen en vragen of ze een link naar je website willen opnemen.

2 SEO geoptimaliseerde namen

Content is van groot belang, bedenk daarom goede en creatieve namen voor je afbeeldingen. Zorg daarbij voor dat je standaard namen van de afbeeldingen vervangt door wat de afbeelding daadwerkelijk zegt.

Tip: Gebruik de naam van het bericht of de pagina’s om je afbeeldingen een SEO vriendelijke omschrijving te geven

3 Krachtige permalinks

Zorg ervoor dat de URL Logisch is opgebouwd en in maximaal vijf woorden je pagina of bericht omschrijft. Maak geen gebruik van lidwoorden, die zeggen niets over het onderwerp. De eerste vier woorden van je URL zijn het belangrijkst. Vervang de standaard URL voor pagina’s en berichten door een kort en krachtige link.

Tip: Ga naar de Settings > Permalinks, Hier kan je de opbouw zien en aanpassen.

4 Breadcrumbs

Breadcrumbs worden vaak op websites getoond als “blog > Onderwerp > Naam van het bericht”. Dit is erg belangrijk en van waarde voor elke SEO strategie. Dit omdat je website hierdoor je content op een hiërarchische manier kan tonen.

Tip: Door middel van Breadcrumbs geef je de bezoeker snel aan waar hij zich bevindt. Wanneer een bezoeker op een pagina landt met een bepaald onderwerp, kan hij zich gemakkelijk naar een ander onderwerp navigeren.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes
Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

21 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.