BLOG

Cache

<22 maart 2019
Artikel door Marco Mes

Voor het tonen van een website moet een webserver berekeningen doen. Het is zonde als deze berekeningen telkens opnieuw gedaan moeten worden, terwijl het resultaat voor elke bezoeker het zelfde is.

Cache slaat de resultaten van het eerste bezoek aan je website op naar statische HTML pagina’s. Alle bezoekers die na dit bezoek op de website terecht komen krijgen niet de echte website te zien maar de statische HTML pagina’s. Het resultaat is voor de bezoeker hetzelfde, behalve dat deze pagina’s sneller getoond worden

Prestatie

De laadtijd van een pagina is een belangrijke prestatie-indicator voor elke webservice. Als een website alleen beschikbaar is vanaf een oorspronkelijke server, kunnen gebruikers van de website vertragingen oplopen bij het laden van inhoud.

Om de laadtijd van de server te verminderen, gebruiken ontwikkelaars webbrowsercaches en gedistribueerde cacheservers die worden beheerd door content delivery networks.

Voordelen

Een website die snel de pagina’s toont is erg aantrekkelijk voor bezoekers. Het wekt geen irritatie. Google kijkt ook naar de snelheid van de website om te bepalen op welke positie deze moet komen in de zoekresultaten. Hoe sneller je website hoe hoger je geplaatst wordt. Caching heeft dus een betere vindbaarheid als gevolg hebben.

Het efficiënter tonen van de website middels caching heeft ook een groot voordeel. Doordat het laden van de website niet meer zoveel rekenkracht kost, kunnen er een groter aantal bezoekers tegelijkertijd op je website terecht dan zonder caching.

Conclusie

Vandaag verwacht 47% van de consumenten dat de pagina’s in minder dan 2 seconden worden geladen en 40% verlaat sites die meer dan 3 seconden nodig hebben om te laden. Daarom is content caching een essentiële prestatie-optimalisatie voor elk bedrijf.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes
Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

21 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.