Cache

Cache

Waar wij jou
mee kunnen
helpen

Voor het tonen van een website moet een webserver berekeningen doen. Het is zonde als deze berekeningen telkens opnieuw gedaan moeten worden, terwijl het resultaat voor elke bezoeker het zelfde is.

Cache slaat de resultaten van het eerste bezoek aan je website op naar statische HTML pagina’s. Alle bezoekers die na dit bezoek op de website terecht komen krijgen niet de echte website te zien maar de statische HTML pagina’s. Het resultaat is voor de bezoeker hetzelfde, behalve dat deze pagina’s sneller getoond worden

Prestatie

De laadtijd van een pagina is een belangrijke prestatie-indicator voor elke webservice. Als een website alleen beschikbaar is vanaf een oorspronkelijke server, kunnen gebruikers van de website vertragingen oplopen bij het laden van inhoud.

Om de laadtijd van de server te verminderen, gebruiken ontwikkelaars webbrowsercaches en gedistribueerde cacheservers die worden beheerd door content delivery networks.

Voordelen

Een website die snel de pagina’s toont is erg aantrekkelijk voor bezoekers. Het wekt geen irritatie. Google kijkt ook naar de snelheid van de website om te bepalen op welke positie deze moet komen in de zoekresultaten. Hoe sneller je website hoe hoger je geplaatst wordt. Caching heeft dus een betere vindbaarheid als gevolg hebben.

Het efficiënter tonen van de website middels caching heeft ook een groot voordeel. Doordat het laden van de website niet meer zoveel rekenkracht kost, kunnen er een groter aantal bezoekers tegelijkertijd op je website terecht dan zonder caching.

Conclusie

Vandaag verwacht 47% van de consumenten dat de pagina’s in minder dan 2 seconden worden geladen en 40% verlaat sites die meer dan 3 seconden nodig hebben om te laden. Daarom is content caching een essentiële prestatie-optimalisatie voor elk bedrijf.

Vaker dit soort blogs lezen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

meer blogs & nieuws

on-page optimalisatie
Online marketing trends 2020
Bedrijven die je website bezoeken tracken
on-page optimalisatie
Online marketing trends 2020
Bedrijven die je website bezoeken tracken

Vragen? Wij zijn er om je te helpen.

De Zakelijke Website Marco Mes

Marco Mes

Adviseur en webbouwer
010 822 49 56
marco@dezakelijkewebsite.nl

Brent Maclaine Pont - De Zakelijke Website

Brent Maclaine Pont

Optimalisatie en SEO
010 822 49 56
info@dezakelijkewebsite.nl

Eric Graafland - De Zakelijke Website

Eric Graafland

Retargeting
010 822 49 56
info@dezakelijkewebsite.nl

Demi Kloosterman - De Zakelijke Website

Demi Kloosterman

Optimalisatie en SEO
010 822 49 56
info@dezakelijkewebsite.nl

Al jaren helpen wij toffe bedrijven en ondernemers. Ben jij ook klaar voor een website die klanten binnenhaalt?

© Copyright | de zakelijke website

© Copyright | de zakelijke website