BLOG

Is vindbaarheid in Google belangrijk?

Om deze vraag heel kort te beantwoorden, JA! Vindbaarheid in Google is heel belangrijk. Zonder vindbaarheid heeft jouw website eigenlijk totaal geen toegevoegde waarde. Maar waarom is online vindbaarheid in Google dan zo belangrijk? Nou, jouw website is jouw online visite kaartje en vaak de eerste aanraking met jouw merk door de klant. Als jouw website niet vindbaar is in Google e.d., zullen deze mensen niet in aanraking komen met jouw merk en zullen ze dus niet zomaar een nieuwe klant worden.

Waarom is online vindbaarheid zo belangrijk?

Om deze vraag heel kort te beantwoorden, JA! Vindbaarheid in Google is heel belangrijk. Zonder vindbaarheid heeft jouw website eigenlijk totaal geen toegevoegde waarde. Maar waarom is online vindbaarheid in Google dan zo belangrijk? Nou, jouw website is jouw online visite kaartje en vaak de eerste aanraking met jouw merk door de klant. Als jouw website niet vindbaar is in Google e.d., zullen deze mensen niet in aanraking komen met jouw merk en zullen ze dus niet zomaar een nieuwe klant worden.

#1 online zoekopdrachten

Om te beginnen is de online vindbaarheid van je website enorm belangrijk omdat meer dan de helft van de Nederlanders, die op zoek zijn naar informatie over een bedrijf, online de zoektocht doet. Het is dan dus belangrijk dat de website van jouw bedrijf goed vindbaar is. Zo is het voor de zoeker gemakkelijk om jouw website te vinden en de informatie te vergaren die hij/zij wilt.

#2 Google is enorm populair

Het zal waarschijnlijk heel logisch voor je klinken als ik zeg dat Google enorm belangrijk is. Dit is niet alleen een gevoel maar de cijfers spreken ook voor zich. Zo is te zien dat 98% van de Nederlanders die online op zoek gaan naar informatie, dit via Google doen. Dit is natuurlijk een gigantisch percentage waar je niet onderuit kan. Zorg dan dus dat je goed vindbaar bent in Google!

#3 kans om nieuwe mensen te bereiken

Als jouw website goed vindbaar is in Google, is de kans groot dat je nieuwe mensen hier mee gaat bereiken. Mensen die op zoek zijn naar een bepaald onderwerp waar jij informatie over hebt te bieden, zullen jouw website tegenkomen in de zoekresultaten van Google en leren zo jouw merk kennen. Op deze manier bereik je nieuwe mensen en door te zorgen voor goede content op jouw website, kun je deze nieuwe bezoekers overtuigen van jouw kwaliteiten. Door ze te overtuigen kun je deze nieuwe bezoekers omzetten in nieuwe klanten.

#4 betrouwbare uitstraling

Betrouwbaarheid en vertrouwen krijgen in jouw merk is tegenwoordig enorm belangrijk. Het is heel belangrijk om als bedrijf transparant te zijn over jouw manier van handelen, jouw werkwijze en eigenlijk alles wat je uitvoert. Mensen vinden het belangrijk om te weten wie je bent en wat je doet en willen niet dat een bedrijf iets achterhoudt. Het draait erom dat bedrijven transparant zijn. Mensen moeten je betrouwbaar vinden. Dit begint bij allemaal bij een goede website waarin je uitgebreid deelt wie je bent, wat je doet en waarom je dit doet.

#5 concurrentie

Ieder bedrijf heeft wel zo zijn concurrenten. Dit is iets wat (in de meeste gevallen) niet te voorkomen is. Dat betekend dus ook dat deze concurrenten te vinden zullen zijn in de zoekresultaten van Google. En dat betekend dan weer dat jouw potentiële klanten voor deze concurrenten zullen kiezen als jouw website niet goed vindbaar is. En zeg nou eerlijk, hoe vervelend is het als jouw potentiële klanten voor de concurrent kiezen?

Door een goede SEO strategie toe te passen, kun jij hoger komen te staan in Google. Je kunt hoger scoren dan jouw concurrenten op verschillende zoektermen en zal sneller in beeld komen bij jouw potentiële klanten. In een ander artikel in de kennisbank is te lezen hoe jij hoger kunt scoren in Google.

#6 omzet vergroten

Een reden die het gevolg kan zijn van de betere vindbaarheid in Google, is het vergroten van de omzet. Door een betere vindbaarheid in Google zul je sneller nieuwe mensen naar jouw website toe lokken. Op het moment dat jij een goede website hebt waarop jij heel netjes uitlegt wie je bent, wat je doet en waarom je dit doet, kan je deze bezoekers overtuigen van jouw diensten. Op het moment dat deze bezoekers jouw dienst willen afnemen, zul je meer inkomsten genereren en vergroot je de omzet.

Om terug te komen op de vraag van dit artikel: Is online vindbaarheid in Google belangrijk? Het is een vraag die maar één antwoord kent en dat antwoord is: Ja!
Zorg voor een goede vindbaarheid om jouw potentiële klanten om te zetten in werkelijke klanten, mensen kennis te laten maken met jouw bedrijf en jouw omzet te vergroten.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

21 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.