BLOG

Waarom je in WordPress wilt (laten) bouwen.

Het is voor veel mensen een bekend CMS. WordPress is ontzettend populair over de hele wereld. Het is veruit het populairste CMS ter wereld. Dat WordPress zo populair is, komt natuurlijk niet uit het niks. WordPress is sinds 2003 steeds beter en beter aan het worden. Ieder jaar zijn er verschillende grote updates die het systeem nog beter maken. Er werken honderden mensen en bedrijven aan het systeem om het zo goed mogelijk te laten werken.
Dit geeft natuurlijk al aan dat het systeem zo populair is, maar waarom is WordPress nou eigenlijk zo ontzettend populair?

Welke voordelen biedt het gebruiken van WordPress?

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom WordPress goed is om te gebruiken voor je website of blog. Veel bedrijven laten hun website bouwen door webdevelopers die WordPress gebruiken. Hieronder staan een aantal voordelen. Deze voordelen zijn redenen om voor WordPress te kiezen.

1: Het is gratis en heeft een open source CMS.

Een heel groot voordeel is toch wel dat WordPress gratis is. Voor WordPress zul je dus niet zomaar hoeven te betalen. Uiteraard moet je wel betalen voor je domeinnaam en je hosting of andere bijkomende kosten, maar voor WordPress hoef je niet te betalen. Als je gebruik maakt van WordPress.org kun je gebruik maken van de vele functies die deze gratis software te bieden heeft. Dit is dus echt een groot voordeel!

2: WordPress is eenvoudig in gebruik

Het is niet voor niks dat WordPress door ontzettend veel personen en bedrijven over de wereld wordt gebruikt. WordPress is eenvoudig en gratis te installeren en is gemakkelijk te gebruiken. Er wordt vaak gezegd: als je met Word kan werken, dan kun je ook met WordPress overweg. Zo lijkt een tekstvak die je toevoegd aan je pagina ontzettend veel op een word-omgeving. Dit maakt het gebruiken van WordPress voor een ‘leek’ al behoorlijk eenvoudig.
Daarnaast is het voor een bedrijf of particulier die een website laat bouwen door een webbouwer, erg makkelijk om te begrijpen wat de webbouwer doet. In het geval dat deze bepaalde aanpassingen aankaart, is het voor de ander makkelijk te begrijpen waar dit om gaat.

3: uitbreiden mogelijk met gratis plugins

Jouw WordPress website is heel eenvoudig uit te breiden met duizenden gratis plugins. Deze plugins kun je heel eenvoudig installeren. Zo kan je de Yoast-plugin gebruiken om gemakkelijk je website op SEO te optimaliseren en kan je met de WooCommerce plugin een webshop bouwen. Dit zijn twee populaire voorbeelden maar zo zijn er dus nog duizenden andere plugins die je kunnen helpen bij het uitbreiden van je WordPress website.

4: De Doorontwikkeling van WordPress

WordPress wordt door de jaren heen continue geüpdatet. Ieder jaar zijn er verschillende grote updates. Deze updates zorgen ervoor dat het systeem steeds beter wordt in gebruik en het zal de gebruiker uiteindelijk steeds meer opleveren.

5: Het uiterlijk van je website kan gemakkelijk worden aangepast naar jouw wensen.

WordPress kent heel veel thema’s. Deze thema’s zorgen ervoor dat je gemakkelijk een uiterlijk kan geven aan je website. Je kunt in deze thema’s kleuren, indelingen en tal van andere aspecten aanpassen naar jouw wensen.
Naast het zeer uitgebreide aanbod aan gratis thema’s, biedt WordPress ook premium thema’s aan. Hiermee kan je voor een klein bedrag een zeer professioneel uiterlijk geven aan jouw eigen website! Hoe gaaf is dat?

Waarom is WordPress beter dan een webbouwer met een eigen CMS?

Naast de vele webbouwers die gebruik maken van WordPress, zijn er veel webbouwers die gebruik maken van bijvoorbeeld een eigen CMS. Dit kan voor hen een hoop voordelen opleveren. Voor jou kan dit echter minder positief zijn. Je zit namelijk gebonden aan dit bedrijf. Je kunt niet zomaar overstappen naar een andere webbouwer als je niet tevreden bent, want je website is dan al gebouwd via het CMS van een ander bedrijf.
Het is dan ook een goede keuze om te kiezen voor een webbouwer die gebruik maakt van WordPress. Dit zorgt ervoor dat je niet altijd gebonden bent aan deze webbouwer en dat je zelf ook gemakkelijker begrijpt wat er aan jouw website wordt gedaan.

Wil jij ook een WordPress website?

Ben jij op zoek naar een mooie WordPress website voor jouw bedrijf? De Zakelijke Website regelt het voor je!

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe kun je rankings behouden na een redesign (1)-min

Hoe kun je rankings behouden na een redesign?

3 juni 2022 - Artikel door Jeroen
11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen (2)

11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen

21 april 2022 - Artikel door Jeroen

Fijne feestdagen!

20 december 2021 - Artikel door Marco Mes

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes
Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.