BLOG

Wat is Google Search Console?

1 maart 2019
Artikel door Marco Mes

Google Search Console is een gratis dienst die Google aanbied. Met Google Search Console kan je de aanwezigheid van je website in Google bijhouden en onderhouden. Je hoeft je niet perse aan te melden voor Google Search Console om op Google te kunnen staan, maar als je je wel aanmeld, kan je zien hoe Google je website ziet, zodat je je website daarop kunt afstellen. Hou wel in de gaten dat Google Search Console alleen werkt voor google, het zal geen invloed hebben op zoekmachines als Bing en Yahoo.

Waarom zou ik me aanmelden bij Google Search Console?

Door je aan te melden bij Google Search Console kan je zien hoe Google jou website bekijkt, je krijgt dus een kijkje achter de schermen. Je kan precies zien op welke punten je website verbetert zou kunnen worden. Door deze punten door te voeren in je website kan je dus hoger in Google komen te staan.

Google geeft een hoop informatie over welke onderdelen belangrijk zijn voor het hoger komen in Google. Je krijgt onder anderen te weten op welke pagina’s mensen vaak op je website komen, wat voor zoekwoorden het meeste resultaat opleveren en welke links er op je pagina goed werken of juist niet. Google let ook op de Click Through Rate van je website, hoe vaak mensen jou website aanklikken bij het zoeken op google. Hoe beter de Click Through Rate, hoe groter de kans dat Google jouw website toont in de resultaten.

Google Search Console voor mijn website

Om Google Search Console effectief te gebruiken is er wel wat kennis vereist om goed in Google te komen staan. De Zakelijke Website helpt u graag met het onderhouden van uw website. In het website optimalisatie pakket onderhouden wij de Google Search Console voor u, zodat je altijd het maximale uit je website haalt.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

21 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.