BLOG

Spam verminderen middels reCaptcha v3

6 februari 2019
Artikel door Demi Kloosterman

Steeds vaker krijgen wij de vraag “waarom krijg ik zoveel spam?” Jaarlijks worden er miljarden spamberichten verstuurd. Iedereen heeft last of heeft wel eens last gehad van spam, spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten.

Om spam tegen te gaan kan je reCaptcha gebruiken. In dit artikel lees je over wat reCaptcha is en hoe je het in kan stellen op een WordPress website.

Wat is re reCaptcha ?

reCaptcha is een manier om uit te vinden of iemand een mens of computer is. Het is al in 1936 bedacht door Alan Turing om te onderzoeken of machines menselijke intelligentie kan vertonen. Door een aantal vervormde cijfers en letters te tonen, kunnen mensen vaak wel lezen wat er staat, maar computers niet.

De nieuwste reCaptcha (versie 3) wordt alleen nog weergegeven als de gebruikers boven een bepaalde ‘risicoscore’ komt. Hoe hoog deze ‘risicoscore’ mag zijn, kun je zelf bepalen. Bovendien kun je aan Google aangeven wat de belangrijkste pagina’s van de website zijn, zodat deze extra worden beveiligd.

reCaptcha installeren op websites

Er zijn talloze standalone WordPress plugins en contactformulieren die op een of andere manier gebruik maken van reCaptcha. Om reCaptcha v3 op je WordPress site te integreren moet je meerdere implementatie processen doorlopen. Wanneer je een reCaptcha voor je contactformulier wilt gebruiken, dan moet je daar eerst een ‘sleutel’ voor aanvragen bij Google in het reCaptcha admin console. Deze sleutel heb je nodig om reCaptcha te activeren. Deze sleutel kan je invoeren in 1 van de rreCaptcha plugins die WordPress aanbied.

Kunnen jullie reCaptcha niet installeren voor mij?

Ja dat kan. Wij updaten alleen WordPress websites die wijzelf gemaakt hebben. Heb je bij ons het websupportpakket afgenomen? Dan gaan we dit proactief al voor je regelen. Jij hoeft niets te doen. Je ontvangt van ons alleen een bericht dat dit door ons gedaan is.

Heb jij geen websupport? Dan kan je bij ons een prijsopgave opvragen voor deze update. Wij helpen je uiteraard graag en met dezelfde passie als toen wij je website bouwden.

Vragen?

Heb je vragen over spam berichten of reCaptcha? Of wil je weten hoe wij reCaptcha installeren en instellen? Laat het ons weten. Neem gerust contact met ons op.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

21 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.