BLOG

Waarom WordPress updaten?

15 januari 2018
Artikel door Marco Mes

De developers van WordPress maken continu nieuwere WordPress versies. Deze hebben vaak meer functionaliteiten, bevatten bug fixes, of zijn beveligings- en prestatieverbeteringen. Het updaten van WordPress naar de meest recente versie haalt de kwetsbaarheden uit vorige versies. Ook voorkomt het dat hackers informatie kunnen stelen via plugins.

WordPress is het meest gebruikte CMS op dit moment. Als er een kwetsbaarheid word gevonden kan dat een groot aantal websites beïnvloeden. Daarom richten hackers zicht vaak op WordPress websites. Het updaten van WordPress kan dat voorkomen.

Risico

Het niet up to date houden van WordPress is de meest voorkomende reden achter het hacken. Het volgen van de volgende tips kan je helpen om je website te beschermen tegen hackers.

Verbeterd meer dan alleen de beveiliging

Het verbeteren van de beveiliging is niet de enige reden om WordPress te updaten. Het kan ook nieuwe functionaliteiten toevoegen, bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid verbeteren. Verder kan het de website sneller maken. Een snellere website zorgt voor betere gebruiksvriendelijkheid.

Handmatige en automatische updates

Het updaten van WordPress kan handmatig of automatisch worden gedaan. Op de pagina Dashboard -> Updates kan je handmatig updates downloaden voor WordPress, plugins en thema’s. Het enige wat je hoeft te doen is op de knop ‘Update’ te klikken en WordPress regelt alles verder. WordPress voert automatisch updates voor kleine onderhoud en beveiliging verbeteringen uit. Meer informatie over automatische updates kan je vinden op de WordPress Codex.

Het belangrijkste onderdeel van het beheren van je WordPress website is om de installatie up to date te houden. Het updaten van WordPress is een goede praktijk om zekerheid te krijgen voor het goed werken van je website.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

21 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.