BLOG

Een hogere PHP versie
is veiliger en sneller

23 december 2017
Artikel door Marco Mes

Elke WordPress website die wij opleveren wordt gebouwd op een PHP platform. PHP is een scripttaal, die bedoeld is om op webservers dynamische webpagina’s te creëren. Eens in de zoveel tijd komt er een nieuwere PHP versie beschikbaar. Moet je daar naar toe willen overstappen? En wat zijn de gevolgen als je dat wel of niet doet? In deze blog vertellen wij je zoveel als dat je hierover moet weten. In zo’n begrijpelijke taal als dat mogelijk is.

PHP, waarom heb ik dat nodig?

Een website bestaat uit software en gegevens. Deze gegevens staan doorgaans in een database. PHP zorgt er (even simpel gezegt) dat de database en de website met elkaar codes kunnen uitwisselen. PHP is dus nodig om jouw website aan de praat te krijgen. Zonder PHP geen werkende WordPress websites. Wij werken alleen met WordPress en daardoor met PHP.

Voor 99 van de 100 websites die wij bouwen wordt de PHP automatisch gegenereerd. Soms moet er handmatig PHP geprogrammeerd worden om bepaalde delen van een website werkend te krijgen.

PHP versies en PHP 7.3

Zo nu en dan komt er een nieuwere PHP versie voorhanden. Zo is de nieuwste versie (op moment van schrijven) 7.3. Websites opgeleverd in 2014 gebruiken vaak nog 5.6. Om de voortgang maar te laten zien.

Vanaf december 2018 is PHP 7.3 voor handen. Deze versie is een stuk sneller dan de voorgaande versies. Volgens externe metingen is hij 10% sneller dan 7.2, 31% sneller dan 7.0 en 300% sneller dan 5.x. Daarnaast is hij veiliger en stabieler.

PHP 7.3

Even ter verdieping (soms wat moeilijker taalgebruik, sorry) over de PHP versies 7.0 en hoger:

  • 1. PHP7.3 is sneller
    • PHP 7.3 is snel. Door de nieuwe PHP Next Generation Engine worden PHP requests veel sneller verwerkt. PHP 7 kan tot wel 3x zo snel werken als PHP 5. Dit maakt een WordPress website dus veel sneller.
  • 2. PHP 7.3 gebruikt minder geheugen
    • De manier hoe PHP 7.3 omgaat met het geheugen is grotendeels de sleutel voor de gigantische snelheidsverbeteringen. We zullen je de technische uitleg besparen maar het komt er op neer dat PHP 7.3 en hoger bijna 48% minder geheugen gebruikt bij het uitvoeren van scripts. Dit maakt je website niet alleen sneller, er kunnen ook meer bezoekers tegelijkertijd de website bezoeken.
  • 3. Minder kans voor hackers
    • PHP 7.3 biedt dus het meest recente stukje software. Daardoor is het altijd veiliger om de nieuwste PHP versie te gebruiken.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van deze blog nog vragen over PHP. Laat het ons weten. Wij vertellen je graag wat wij weten. Bel ons op 010 822 49 56 of e-mail ons op info@dezakelijkewebsite.nl.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

21 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.