BLOG

Wat zijn de valkuilen bij het laten bouwen van een website?

24 juli 2020
Joëlle Rikxoort

Voordat je een nieuwe website laat bouwen en op zoek gaat naar een webbouwer, is het belangrijk om een aantal dingen op orde te hebben. Om te beginnen moet je kijken naar je huidige website. Welke pagina’s presteren hier goed? Wat gebeurt er met de URL’s van pagina’s? Daarnaast kun je kijken naar goed presterende zoekwoorden of zoekwoorden die op de huidige website nog niet goed presteren. Welke woorden wil je juist wel op gevonden worden? Dit zijn al een aantal dingen waar je goed naar moet kijken voordat je de stap neemt om een nieuwe website te laten maken.

De valkuilen

Het laten bouwen van een website gaat dan ook niet altijd zonder slag of stoten. Er zijn een aantal valkuilen waar je goed op moet letten om niet de verkeerde keuzes te maken. Een aantal van deze valkuilen zullen hieronder worden behandeld.

1: geen goed plan

Voor de webbouwer aan de slag gaat is het belangrijk dat je samen al goed hebt gepraat over jouw wensen en behoeften. Je moet bijvoorbeeld aangeven wat jouw doelen zijn en hoe jij wilt dat de website er ongeveer uit moet komen te zien. Aan de hand van deze criteria kan de webbouwer aan de slag gaan. Het is namelijk niet de bedoeling dat de webbouwer zonder jouw doelen en andere criteria, een website gaat bouwen.
Een webbouwer zonder goed plan zal je een heel stuk minder geld opleveren dan een webbouwer die eerst goed naar je luistert en vervolgens een goed plan heeft om een fantastische website voor je te bouwen.

2: Verkeerde CMS keuze

Voordat je op zoek gaat naar een webbouwer, moet je eerst zorgen dat je weet welke CMS het beste bij jou past. Dit is belangrijk omdat het zonde is als je een webbouwer een website laat maken maar er vervolgens achter komt dat dit CMS niet helemaal bij jouw wensen en behoeften aansluit. Dit kost je alleen maar extra geld en je hebt uiteindelijk niet de website die je voor ogen had. Kies dus eerst het juiste CMS!

3: Boom-bust cyclus

Dit proces is zo genoemd door webdesigner en publicist Paul Boag. Hiermee doelt hij op het feit dat sommige bedrijven eens in de 2 á 3 jaar een compleet nieuwe website laten bouwen. De oude website kan dan in zijn geheel weg, wat natuurlijk ontzettend zonde van het geld en de tijd is. Het is beter om steeds wat kleine aanpassingen te doen aan je website. Dit zorgt ervoor dat je heel goed kan meten wat de veranderingen met je website doen, je bezoekers wennen makkelijker aan kleine veranderingen en het bespaart een hele hoop geld!

4: Geen aandacht voor SEO

Hoe leuk een mooie website ook is, als de SEO van de website niet in orde is, zullen de resultaten behoorlijk tegenvallen. Zonder aandacht te besteden aan de SEO van je nieuwe website, is de website namelijk niet vindbaar. Een voorbeeld hiervan is de lancering van de nieuwe responsive website van Transavia. Alle pagina’s op deze nieuwe website kregen een andere URL. Hier was echter niet goed naar gekeken. Dit resulteerde in allemaal 404 foutmeldingen als mensen in Google op  een zoekresultaat van de website klikten.

5: Geen aandacht voor performance van de website

Een website kan er nog zo mooi uitzien maar een website die niet lekker werkt, levert weinig op. De gemiddelde internetbezoeker wacht ongeveer 4 seconden op een website alvorens hem weg te klikken. Het is dus heel belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw website voor die tijd geladen is. Mocht dit niet het geval zijn, kun je verwachten dat de meeste bezoekers van je website al snel weg zijn. Het is ook belangrijk dat de website goed werkt op mobiele apparaten. Tegenwoordig kijken onwijs veel mensen naar je website via een mobiel apparaat. Als dit niet goed werkt heb je echt een probleem. Zorg dus voor een responsive design!

Ben je er klaar voor?

Nu je deze vijf valkuilen weet, zul je hier vast en zeker op letten voordat je een website wilt laten bouwen. Zorg dat je van tevoren precies weet wat je wilt. De website moet aan jouw wensen en behoeften voldoen.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe kun je rankings behouden na een redesign (1)-min

Hoe kun je rankings behouden na een redesign?

3 juni 2022 - Artikel door Jeroen
11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen (2)

11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen

21 april 2022 - Artikel door Jeroen

Fijne feestdagen!

20 december 2021 - Artikel door Marco Mes

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes
Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.