BLOG

Plugins, welke zijn goed en wat leveren ze op?

11 juni 2020
Artikel door Demi Kloosterman

Plugins zijn invoegtoepassingen voor een computerprogramma. Bij het bouwen van een website is de plugin een stukje software op je website. Deze software zorgt voor een bepaalde functionaliteit binnen de website. Je kunt dus meer en meer, zonder een echte techneut te zijn. Er zijn ontzettend veel opties. In WordPress is er keuze uit meer dan 44.000.

Hoe kies je de juiste plugins?

Er zijn een aantal handige tips die je helpen bij het vinden van de juiste plugins. Het is heel belangrijk voor je website dat je de juiste kiest. De juiste plugins kunnen je website omhoogtillen en slechte kunnen een hoop problemen veroorzaken. Kies dus de goede opties. Hier komen een aantal tips die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

  • Aantal downloads

    een goede indicator is het aantal keer dat de plugin is gedownload. Als de plugin door veel anderen wordt gebruikt, duidt dit meestal op een handige plugin.

  • Recente updates

    Bekijk hoe recentelijk de plugin is geüpdatet. Je wilt namelijk geen oude versies in je website toevoegen. Dit kan verschillende risico’s met zich meenemen.

  • Ontwikkelaar

    Je kan bij de plugins altijd inzien wie de plugin heeft gemaakt. Hierbij staat vaak aangegeven welke andere plugins diegene heeft gemaakt.

  • Rating

    Kijk naar de beoordelingen van deze plugin. Wordt dit door veel anderen goed beoordeeld? Dan zal het waarschijnlijk wel een goede plugin zijn. Download dan ook geen plugins die minder dan vier sterren hebben.

  • Zoek op internet

    Ga eens op het internet zoeken naar wat meer informatie over de desbetreffende plugin en kijk wat anderen erover schrijven.

Welke plugins zijn goed en wat leveren ze op?

Als je de juiste plugins gebruikt, kunnen ze een aantal leuke voordelen opleveren. Hieronder zullen een aantal voorbeelden met de bijkomende voordelen worden belicht.

  • Koppeling met emailmarketing

    Als je de juiste plugin hebt gekozen, kun je een koppeling maken met je emailmarketing. Deze koppeling kan je een groot voordeel opleveren. Het zorgt er namelijk voor dat bezoekers die ergens op jouw website hun gegevens achterlaten, gelijk in jouw mailinglijst komen te staan. Super handig!

  • SEO

    Bepaalde plugins kunnen helpen bij het optimaliseren van de SEO van je website. Zo kunnen ze je gemakkelijk de meta titels en meta descriptions laten aanpassen en geven ze aan waar er nog ruimte voor verbetering is op de pagina.

  • Omtoveren tot webshop

    Met de plugin WooCommerce kun je jouw website heel snel omtoveren tot een webshop. Zo kun je jouw producten gemakkelijk verkopen.

  • Back-ups maken

    Er zijn verschillende plugins die handig zijn bij het maken van back-ups. UpdraftPlus is met ruim 2 miljoen actieve gebruikers, een super goede optie. Het vereenvoudigt het maken van de back-ups.

  • Contactformulier

    Een contactformulier is altijd handig. Zo kunnen bezoekers van je website gemakkelijk contact opnemen met jou.

  • Redirects

    Het is handig om een optie te installeren waarmee je gemakkelijk redirects kan maken. Dit is belangrijk bij het optimaliseren van je website.

  • Snelheid optimaliseren

    Een cache plugin is belangrijk om de snelheid van je website te optimaliseren. Snelheid is één van de belangrijke indicatoren die wordt meegerekend in je Google ranking.

  • Betaal plugin

    In het geval je van jouw website een webshop wilt maken, moeten je bezoekers kunnen betalen. Zo heb je waarschijnlijk al de WooCommerce optie geïnstalleerd om jouw website om te toveren tot webshop. Als je wilt dat jouw bezoekers kunnen betalen met IDEAL, is Mollie de beste optie.

Zo zijn er tal van plugins die handig zijn voor jouw website. Maak een rijtje met plugins waarvan jij vindt dat je ze nodig hebt. Het is namelijk belangrijk dat je de juiste plugins kiest en niet gaat overdrijven. Te veel plugins kunnen zorgen voor het vertragen van je website. Het zijn namelijk stukjes ‘gewicht’ wat je telkens toevoegt. Let dus goed op dat je niet overdrijft. Ook plugins die je niet meer gebruikt kan je beter verwijderen i.p.v. deactiveren.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe kun je rankings behouden na een redesign (1)-min

Hoe kun je rankings behouden na een redesign?

3 juni 2022 - Artikel door Jeroen
11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen (2)

11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen

21 april 2022 - Artikel door Jeroen

Fijne feestdagen!

20 december 2021 - Artikel door Marco Mes

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes
Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.