Wat is UX-design?

Wat is UX-design?

Waar wij jou
mee kunnen
helpen

Een term die veel voorkomt in de wereld van webdesign en webbouwers. Maar wat is het nou precies en wat maakt ux design zo belangrijk?

UX-design is eigenlijk een andere benaming voor gebruikerservaring. UX staat namelijk voor User Experience. Je raadt het dan misschien al. UX-design is dus een website die is ingericht op de wensen van de bezoekers. Op deze manier zullen ze de beste ervaring beleven op de website.
Om tot de beste User Experience te komen, is het belangrijk dat de website goed wordt afgestemd op het doel van de website en de behoefte van de bezoeker. De website moet structureel en functioneel goed in elkaar zitten.

Waarom is UX-design belangrijk?

UX-design brengt verschillende voordelen met zich mee. Hieronder zijn een aantal van deze voordelen beschreven.

#1 Betere vindbaarheid

Om in zoekmachines hoog te kunnen scoren en dus goed vindbaar te zijn, hebben zoekmachines bepaalde algoritmes. Om hieraan te kunnen voldoen zijn bepaalde criteria die moeten bepalen of een website hoog scoort of niet. Naast criteria zoals de juiste zoekwoorden gebruiken, is gebruikservaring ook een criteria. Er wordt door de zoekmachines naar jouw website gekeken of de gebruikservaring goed is. Hierbij kijken ze vooral naar laadsnelheid en de structuur van de website. Heb jij dus een snelle website waarop de content goed gestructureerd is, dan zul je sneller hoger scoren in de zoekmachines.

#2 Conversies

Een voordeel dat met het vorige voordeel te maken heeft, is de kans op meer conversies. Door een goede gebruiksvriendelijke website, is de kans op een conversie een stuk groter. Een goed UX-design zorgt er namelijk voor dat je de bezoekers van de website sneller en gemakkelijker naar de plek op de website brengt, waar ze kunnen overgaan tot conversie.

#3 Tevreden bezoekers

Een fijn voordeel is de tevredenheid van de bezoekers van je website. Omdat ze een goede ervaring beleven op de website, zullen ze eerder geneigd zijn om terug te keren naar jouw website. Dit geldt voor zowel bestaande als nieuwe bezoekers van je website. Het terugkeren kan ervoor zorgen dat ze zich willen binden aan jouw product/merk en uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot merkloyaliteit.

#4 Minder vragen

Door een website met een goed UX-design te bouwen, houdt je meer tijd over. Door de goede gebruikservaring op de website, zullen de bezoekers minder snel met vragen zitten. Dit is voor jou natuurlijk een voordeel want zo hou je meer tijd over voor andere zaken.

#5 Kostenbesparing op de lange termijn

Het is belangrijk om vanaf het begin al te werken met een UX-design. Dit is belangrijk omdat je dan al voordat je website live gaat, mankementen kunt ontdekken. Het is namelijk beter om fouten te voorkomen dan dat je hieraan moet sleutelen als je website al live staat. Tijdens het designen van de website is het ook makkelijker om veranderingen aan te brengen dan wanneer je website al live staat. De veranderingen die je dan zou moeten aanbrengen, brengen meer kosten met zich mee. Door vanaf het begin al te werken met een UX-design, scheelt het je een aantal kosten.

#6 Het verbetert de mond-tot-mond reclame van je bedrijf

Op het moment dat je gebruik maakt van een UX-design, levert dit een betere gebruikservaring op bij de bezoeker van je website. Dit is nou precies hetgeen dat de bezoeker kan triggeren om over jouw website te praten. Als ze een hele fijne ervaring hebben gehad met jouw website, zullen ze sneller geneigd zijn om dit aan anderen te vertellen. Dit levert uiteindelijk meer nieuwe bezoekers op en die kun je ook weer omzetten in nieuwe conversies. Win-Win!

Conclusie

Het is dus wel duidelijk dat een UX-design een hele hoop voordelen kan bieden. Om te weten of dit voor jouw bedrijf ook het geval is, is het goed om op onderzoek uit te gaan. Een UX-design is vaak voor grotere bedrijven met een grote website interessanter dan voor kleine bedrijven. Overweeg het dus zelf!

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Wil je meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel doo Marco Mes

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

18 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Vragen? Wij zijn er om je te helpen.

De Zakelijke Website Marco Mes

Marco Mes

Adviseur en webbouwer
010 822 49 56
marco@dezakelijkewebsite.nl

Brent Maclaine Pont - De Zakelijke Website

Brent Maclaine Pont

Optimalisatie en SEO
010 822 49 56
info@dezakelijkewebsite.nl

Eric Graafland - De Zakelijke Website

Eric Graafland

Retargeting
010 822 49 56
info@dezakelijkewebsite.nl

Demi Kloosterman - De Zakelijke Website

Demi Kloosterman

Optimalisatie en SEO
010 822 49 56
info@dezakelijkewebsite.nl

START JE PROJECT

Jouw website of shop overlaten
aan echte webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.

Contact

De Zakelijke Website
Elandstraat 92, 2901 BK
Capelle aan den IJssel

Plan je route

info@dezakelijkewebsite.nl

Logo De Zakelijke Website

De Zakelijke Website scoort een 9,8 uit 10
op basis van 20 beoordelingen

Copyright de zakelijke website – 2020 alle rechten voorbehouden

Copyright de zakelijke website
2020 alle rechten voorbehouden

Partners
Privacy
Algemene voorwaarden