BLOG

WordPress website onderhouden, hoe doe je dat?

Het bouwen van een WordPress website is nog maar het begin. Als je website eenmaal staat is het niet zo dat dit altijd goed blijft. Er moeten tussendoor verschillende dingen onderhouden worden. In dit artikel vind je 10 tips die jou gaan helpen bij het onderhouden van je website!

#1 Updaten

Dit is echt heel belangrijk. Zorg er ten alle tijden voor dat je website is geüpdatet. Update je WordPress naar de laatste versie. Ook de plugins moeten regelmatig geüpdatet worden. Oude versies van plugins kunnen een lek in de beveiliging van je website veroorzaken. Dit kan een ingang vormen voor hackers. Download dus altijd de nieuwste versies!

#2 Back-ups

Stel je voor dat je website wordt gehackt of er gaat iets anders helemaal mis met je website. Als je op dat moment geen back-up van de website hebt gemaakt, kan het weleens zo zijn dat je een groot deel van je website kwijt bent. Je kunt gemakkelijk back-ups maken van je website. Door software zoals ManageWP te downloaden, kun je gratis iedere maand een back-up maken. Als je wilt dat er dagelijks een back-up gemaakt wordt, dan betaal je 1,80 euro per maand.
Mocht je een grote aanpassing doen aan je website, maak dan altijd een back-up. Het is zonde om zoveel tijd en moeite kwijt te zijn voor niks, als er iets fout gaat.

#3 Checken

Het is belangrijk om regelmatig je website te controleren. Als je een website hebt waar veel op gebeurt, is het helemaal belangrijk om dit te doen. Is alles op de website nog wel zoals het moet zijn? Zijn bepaalde gegevens oud of staan sommige dingen niet meer op de juiste plek? Controleer regelmatig of je aanpassingen moet doen.

#4 Plugins

Plugins zijn ook belangrijk om goed bijgehouden te worden. Zo kunnen oude plugins zorgen voor een hoop problemen. Als er een oude versie is, kan er een lek in de beveiliging van je website ontstaan. Zo kunnen hackers binnendringen. In het artikel over plugins, wordt uitgelegd hoe je weet of een plugin goed is. Een goede plugin zorgt al voor minder risico maar houdt de plugins altijd up-to-date. Als je plugins hebt die je niet meer gebruikt, moet je ze verwijderen. Ze zorgen voor vertraging van je website en vormen nog steeds een risico.

#5 Malware scans

Sommige mensen denken dat het altijd zichtbaar is wanneer een website gehackt is. Dit is echter niet het geval. Het kan voorkomen dat er achterliggende problemen zijn waardoor je website is gehackt. Door malware scans uit te voeren wordt er gekeken naar malware, backdoors en andere veiligheidsrisico’s. Backdoors zijn ingevoerde functies door een hacker die ervoor zorgen dat ze gemakkelijk binnen kunnen dringen.

#6 Wachtwoorden

Om de kans op gehackt worden te verkleinen, is het belangrijk om regelmatig de wachtwoorden te veranderen. Zorg voor veilige wachtwoorden die niet zomaar te raden zijn.

#7 Broken links

Hoe irritant is het als je op een link klikt en je belandt weer eens op een 404 error pagina? Heel irritant toch? In de loop der tijd zijn er verschillende interne en externe links op je website die veranderen, wegvallen of die nieuw zijn. Zorg dus dat je regelmatig de links controleert. Zo voorkom je irritaties en loop je geen klanten mis op een verkeerde link. Daarnaast heeft een gebroken link effect op de score van je website. Een website maar meerdere broken links zal een lagere score krijgen en dus minder goed vindbaar zijn.

#8 SEO-optimalisatie

Optimaliseer je website regelmatig op SEO. Zorg dat jouw klanten je nog wel kunnen vinden. Met welke zoektermen moeten ze je vinden? Zorg dat je voor iedere pagina de meta titel, meta description en het focus keyword toevoegd.

#9 Prestaties checken

Zorg dat je regelmatig de prestaties van je website controleert. Hoe doet jouw website het? En op welke punten is er verbetering nodig? GTmetrix is een handige gratis tool die je hierbij kunt gebruiken.

#10 SSL-certificaten checken

Zorg er altijd voor dat je op tijd je SSL-certificaten verlengd. Doe je dit niet, zul je niet zomaar worden weergegeven. Verleng op tijd en voorkom problemen!

Dit waren 10 tips die je kunt gebruiken tijdens het onderhoud van je website. Zorg dat je altijd je website goed onderhoudt. Een website in elkaar zetten is pas de eerste stap maar het is belangrijk dat jouw website altijd goed blijft draaien. Je weet wat je te doen staat!

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

21 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.