De kleuren van jouw website bepalen

De kleuren van jouw website bepalen

Waar wij jou
mee kunnen
helpen

Er zijn vele Mogelijkheden om je website te laten zien. Maar wat is de beste manier om de aandacht te trekken, en welke call to action kleuren kan ik daarvoor gebruiken? Wij hebben daarom voor jou hieronder de belangrijkste Call to action kleuren op een rijtje gezet.

Huisstijl

Het creëren van een huisstijl is een belangrijk onderdeel bij het opstarten van een bedrijf. Een huisstijl is namelijk meer dan alleen het ontwerpen van een naam en logo. Het is een middel om jouw identiteit te versterken. Het wekt onderscheidend op ten opzichte van je concurrenten.

uitstraling van je huisstijl

Voordat je aan een bedrijfsnaam of logo begint, moet je eerst bedenken wat je precies met je bedrijf wilt uitstralen. Wat is het imago dat je wilt uitstralen? Een huisstijl staat dus voor jouw identiteit, zowel als persoon als bedrijf. Als jouw identiteit niet overeenkomt met je uitstraling, geef je klanten een verkeerde boodschap.

Bewust kiezen

Je moet daarom je bedrijfsnaam zeer bewust te kiezen. De gekozen naam moet makkelijk te onthouden zijn. De vorm moet opvallend zijn maar toch leesbaar en visueel herkenbaar blijven. Hier wat tips voor het uitkiezen van een bedrijfsnaam. Als eerste: hou de naam kort Lange namen worden niet onthouden. Vermijd geografische aanduidingen en overbodige toevoegingen.

Huisstijl binnen het bedrijf

Medewerkers moeten op de hoogte zijn van het nieuwe logo. Zo kunnen ze informatie geven over de verandering en het gebruik van het nieuwe logo. Jouw huisstijl moet voor iedereen herkenbaar worden. Zorg ervoor dat Jouw huisstijl overal in terug komt. Door jouw huisstijl door te voeren zal je doelgroep dit ook telkens terug zien en jouw stijl al gauw gaan herkennen ook wel naamsbekendheid genoemd.

Tip: Leg je gehele huisstijl vast in een huisstijlhandboek. In je huisstijlhandboek staat je logo, kleurcodes, lettertypes en de wijze waarop jij je huisstijl gebruikt. Zo kan je niks vergeten en heb je alles netjes bij de hand!

Opvallende kleuren voor CTA’s

Kleurkeuze is de eerste en belangrijkste stap voor de call to action button van je website. Dat is helemaal niet makkelijk want wat je zelf mooi vindt, kan niet de juiste keuze zijn voor je bedrijf. Welke betekenis kleuren hebben speelt namelijk ook mee.  Ze hebben juist die psychologische betekenis, de kleuren moet passen bij je website en met wat je wilt overbrengen.

Opvallende kleuren voor CTA’s

Wat opvallende kleuren zijn bij call to action is oranje dit werkt vaak goed als kleur, puur vanwege het feit dat het opvalt. Omdat oranje meestal niet wordt gebruikt als basiskleur voor een website dit zijn vaak donkere kleuren. Vandaar dat oranje regelmatig goed gebruikt kan worden als button kleur. Ook rood en groen kunnen goed ingezet worden. Deze kleuren werken misschien voor jouw website wel beter. Mensen zien roze als elegant en kalmerend. Daarnaast is roze ook moeilijk los te zien van vrouwelijkheid.

creatief denken

Er is niet één kleur die je per se moet gebruiken als je een call to action button inzet, het is belangrijk dat je een kleur kiest die bij je website past maar dat die toch de aandacht trekt.

https://tools.pingdom.com/
https://www.uptrends.nl/tools/website-speed-test
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Vaker dit soort blogs lezen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

meer blogs & nieuws

5 tips voor tijdens de corona crisis klein
5 tips voor tijdens de corona crisis klein

Vragen? Wij zijn er om je te helpen.

De Zakelijke Website Marco Mes

Marco Mes

Adviseur en webbouwer
010 822 49 56
marco@dezakelijkewebsite.nl

Brent Maclaine Pont - De Zakelijke Website

Brent Maclaine Pont

Optimalisatie en SEO
010 822 49 56
info@dezakelijkewebsite.nl

Eric Graafland - De Zakelijke Website

Eric Graafland

Retargeting
010 822 49 56
info@dezakelijkewebsite.nl

Demi Kloosterman - De Zakelijke Website

Demi Kloosterman

Optimalisatie en SEO
010 822 49 56
info@dezakelijkewebsite.nl

Al jaren helpen wij toffe bedrijven en ondernemers. Ben jij ook klaar voor een website die klanten binnenhaalt?

© Copyright | de zakelijke website

© Copyright | de zakelijke website