BLOG

Website pagina optimaliseren op zoektermen

11 juli 2018
Artikel door Marco Mes

Wil je gevonden worden in Google? Dan moet je je website optimaliseren voor zoekmachines. Dat doe je onder meer door iedere individuele pagina en blog posts op te bouwen rond een unieke zoekterm of een combinatie van zoektermen

Een zoekterm is het woord dat iemand intypt in een zoekmachine als Google. Dit kan een enkel woord zijn maar het kan ook gaan om een combinatie van woorden. Aan de hand van dat ingetypte zoekwoord bepaald Google welke pagina’s op het web het beste aansluiten bij waar iemand naar op zoek is.

Als je dus beter gevonden wilt worden in Google dan is het belangrijk om stil te staan bij het zoekwoord waarbij je gevonden wilt worden. Zodra je weet welk zoekwoord belangrijk is voor een pagina binnen je website kan je aan de slag met het optimaliseren van je pagina voor dat zoekwoord.

Website optimalisatie

Iedere zoekterm kent zijn eigen concurrenten in de zoekresultaten. Google toont haar gebruikers de pagina’s waarvan zij denken dat deze het beste antwoord geven over het gezochte onderwerp.

Hierbij wordt door Google gekeken naar diverse zaken op de betreffende pagina, waaronder de gebruikte woorden in de URL, de kopteksten en in de inhoud van de tekst. Daarnaast wordt gekeken of er relevante en autoritaire websites linken naar deze pagina. Een link geldt hierbij als een aanbeveling. Meer aanbevelingen betekent een hogere positie in de zoekresultaten.

Om hoog te komen in Google moet je dus zowel op uw eigen website en op andere websites de concurrenten te overtreffen.

Meerdere zoektermen

Soms gaat een pagina of blog post over meer dan één onderwerp. Een pagina over “optimalisatie zoektermen” kan zowel tips bevatten over zoektermen als over reclame over website optimalisatie.

In zo’n gevallen kun je je pagina ook optimaliseren voor meerdere zoekwoorden, bijvoorbeeld “zoekterm tips” en “zoekterm website optimalisatie”.

Maar let er hierbij wel altijd op dat de verschillende zoekwoorden inhoudelijk niet te ver uit elkaar liggen. De zoektermen “zoekterm tips” en “zoekterm website optimalisatie” hebben duidelijk met elkaar te maken. De zoektermen “zoekterm tips” en “website optimalisatie” veel minder. Wil je meer vertellen over “zoekterm tips” en over “website optimalisatie”? Schrijf er dan 2 of meer pagina’s of blogs post over en optimaliseer deze blog posts met de juiste zoektermen wat inhoudelijk met de pagina te maken heeft.

Kunnen jullie zoektermen regelen voor mij?

Ja dat kan. Wij optimaliseren ALLEEN WordPress websites die wijzelf gemaakt hebben. Heb je bij ons het website optimalisatie pakket afgenomen? Dan gaan we dit proactief al voor je regelen. Jij hoeft niets te doen. Je ontvangt van ons alleen een bericht dat dit door ons gedaan is. Heb jij geen website optimalisatie pakket? Dan kan je bij ons een prijsopgave opvragen voor deze update. Wij helpen je uiteraard graag en met dezelfde passie als toen wij je website bouwden.

Vragen?

Heb je vragen over zoektermen of het website optimalisatie pakket? Of wil je weten hoe wij jouw website optimaliseren ? Laat het ons weten. Neem gerust contact met ons op.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe kun je rankings behouden na een redesign (1)-min

Hoe kun je rankings behouden na een redesign?

3 juni 2022 - Artikel door Jeroen
11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen (2)

11 tips om de bounce op een WordPress-website te verlagen

21 april 2022 - Artikel door Jeroen

Fijne feestdagen!

20 december 2021 - Artikel door Marco Mes

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes
Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.