BLOG

Wat zijn landingspagina’s?

4 maart 2018
Artikel door Marco Mes

Een landingspagina is een pagina binnen je website waarnaar je verwijst vanuit andere media. Bijvoorbeeld een link uit een advertentie.

Waarom?

Je kan een bezoeker naar je hoofd- of productenpagina sturen, maar dan moet de bezoeker meer ‘moeite’ doen om te zoeken wat hij nodig heeft. wanneer je een landingspagina maakt die aansluit bij de advertentie hoeft de bezoeker niet verder te zoeken. Te vaak ligt de focus te snel bij websites op het product of dienst terwijl de bezoeker meer geïnteresseerd is in een oplossing voor het probleem.

Hier komt de landingspagina bij kijken. Omdat het doel van een landingspagina is om bezoekers binnen te halen, is de landingspagina niet in een menu terug te vinden.

Voordelen

Doordat je landingspagina aansluit bij je advertentie hoeft je bezoeker niet verder te zoeken. Dit resulteert in minder bezoekers die afhaken en meer bezoekers die de boodschap op de landingspagina gaan lezen. Dit voorkomt dat bezoekers afhaken en zorgt ervoor dat de landingspagina word bekeken.

Hoe relevanter de Adwords advertentie, hoe beyer je wordt beoordeeld en minder hoeft te betalen voor een ‘klik’. In het kort gezegd, een goede landingspagina bespaart je advertentiekosten.

Tips voor een goede landingspagina

Zorg dat de boodschap aansluit bij je advertentie. Een hele opvallende titel van je landingspagina lijkt misschien grappig maar het is niet je doel om aandacht te trekken. Dat doet, als het goed is, de advertentie al voor je.

Overtuig met voordelen voor de bezoekers. Geen lijst met specificaties, focus op voordelen.

Hou het overzichtelijk en zorg voor zo min mogelijk ruis. Belangrijk hierbij is dat je het voor de bezoeker simpel houdt. Eén doel, één call to action.

VERDIEPING

Meer blogs & nieuws lezen?

Meer weten over een bepaald onderwerp? Lees dan eens één van onze andere blogs.

Hoe lazy loading in WordPress jouw website betere resultaten oplevert

5 tips voor ondernemers met hun handen in het haar door het Coronavirus!

27 maart 2020 - Artikel door Marco Mes

Wij willen je graag helpen in deze periode!

17 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

Gewijzigde websupport pakketten

3 maart 2020 - Artikel door Thimo Vissers

GDPR proof support, wat houdt het in?

3 maart 2020 - Artikel door Demi Kloosterman

Waarom is on-page optimalisatie belangrijk voor je website?

21 februari 2020 - Artikel door Thimo Vissers
START JOUW PROJECT

Jouw website overlaten
aan webspecialisten?

Ons ervaren team staat klaar voor jouw project.