fbpx

WordPress website versnellen

Tips om je WordPress website te versnellen

Niemand houdt van een trage website. Een website die snel is komt vertrouwelijk over. Hoe meer vertrouwen hoe meer bezoekers. Daarnaast scoor je ook hoger in zoekmachines als Google.

Installeer een effectieve cache plug-in

Caching is een van de belangrijkste redenen waarom websites langzaam laden. Het gebruik van een caching-plug-in kan helpen om de stress op uw webserver te verminderen, omdat een achtergrondproces telkens moet worden uitgevoerd wanneer een gebruiker je website laadt.

Je mag echter nooit meer dan één cache plug-in op elk willekeurig moment gebruiken; in feite kan dit ertoe leiden dat je site zelfs langzamer dan voorheen wordt geladen.

Optimaliseer je database

De database die zich achter je site bevindt worden opgestapeld met oude en onnodige bestanden en informatie. Dit kan onder meer posten zijn die je hebt weggegooid, revisiegeschiedenis en verwijderde media. Zorg ervoor dat onnodige bestanden worden verwijderd met een plug-in.

Optimaliseer afbeeldingen

Het optimaliseren van afbeeldingen vermindert de bestandsgrootte, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Zo zorg je ook voor dat de media-bibliotheek niet al te vol raakt waardoor je meer foto’s in kunt laden. Het optimaliseren van afbeeldingen verminderd ook de laadtijd van je website.

Optimaliseer JS en CSS bestanden

Achter de schermen van elke website staat code. deze code bevat JavaScript- en CSS-bestanden en is vrij complex. Binnen elk bestand kunnen veel gegevens zijn, dus hier is het de bedoeling om het aantal bestanden en de gegevens daarin te optimaliseren. Zo zorg je ook voor dat de laadtijd van je website verminderd.

Verwijder onnodige plug-ins

het houden van ongewenste plug-ins op je WordPress-websites zal een enorme hoeveelheid rommel toevoegen aan je webbestanden. Bovendien zal het ook de omvang van je back-up vergroten en een overweldigende hoeveelheid belasting op je serverbronnen leggen. Het is aan te raden om ongewenste plug-ins te verwijderen.

Snelheid van je website bekijken

Er zijn websites waar je de snelheid van je eigen website kunt zien. Deze sites inspecteren alle afbeeldingen, bestanden, CSS codes en scripts en laat zien wat je kunt verbeteren aan je site.

https://tools.pingdom.com/
https://www.uptrends.nl/tools/website-speed-test
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Auteur:

Dushently Isenia
Datum: 6 December 2018
Leestijd:7 minuten
Niveau:Gemiddeld

Samenvatting:

Deze blog helpt je op weg om je website te versnellen.

Meer nieuws

Alles over ons werk, klanten, oude én nieuwe collega’s.
Maar ook heel veel blogs en nieuws.

WordPress 5.0 en de Gutenberg update

Lees over de WordPress 5.0 en Gutenberg update

Top 4 SEO tips

Top 4 tips om je website SEO vriendelijk te maken.

Wordpress website versnellen

Deze blog helpt je op weg om je website te versnellen. Lees meer..

© Copyright 2012 – 2018 | De Zakelijke Website | Websites die klanten binnenhalen

Reclamebureau, vormgever of studio? Wij willen graag samenwerken. Wordt ook partner van de Zakelijke Website!