fbpx

Een hogere PHP serverversie is veiliger en sneller

Auteur: Marco Mes
Leestijd: 6 minuten
Datum: 10 januari 2019

Wat is PHP

PHP (Hypertext PreProgramming) is een laagdrempelige scripttaal waar meer dan 80% van alle websites gebruik van maakt. Onze WordPress websites gebruiken PHP om interne functies te draaien. Daarnaast gebruiken ze dit om database-informatie te verwerken aan de hand van input van de gebruiker.

Moeilijk maar het komt er op neer dat PHP de gegevens van de database vertaalt in HTML en andersom. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van gebruikersnamen en wachtwoorden, het controleren van gegevens in de database, of het aanmaken van fotogalerijen.

Bij al deze opties komt PHP om de hoek kijken. PHP wordt direct op de server geïnstalleerd en door onze netwerkbeheerder beheert. Net als andere software wordt PHP continu doorontwikkeld en zijn er jaarlijks meerdere optimalisatie-, functie- en veiligheidsupdates.

Verschillende versies

Severs kunnen gebruik maken van verschillende PHP versies. Wij kunnen dat instellen per server / hostingpakket. Op dit moment alle versies vanaf PHP 5.3 t/m 7.2. Je zou daardoor kunnen verwachten dat het ons niet uitmaakt welke versies door klanten worden gebruikt. Toch hebben we het liefste dat al onze klanten op PHP 7.2 lopen. Hier zijn verscheidene redenen voor.

PHP 7.2

In PHP 7.2 is de ‘mcrypt-module’ verdwenen. Als je die gebruikt, dan kun je dus beter op zoek naar een alternatief. Daarnaast zijn er een heel aantal zaken als ‘deprecated’ gemarkeerd, functies die in PHP 8.0 definitief zullen worden verwijderd.  Super technisch allemaal, maar het komt er op neer dat dit veiliger en vooral ook sneller is.

En een veiligere website + een snellere website is iets dat we allemaal moeten willen.

Focus op snelheid

Toen in 2016 PHP 7.0 uitkwam, was de enorme snelheidswinst die het meebracht een groot voordeel. Met PHP 7.1 hebben ze de focus op snelheid vastgehouden. En nu, met PHP 7.2, is weer een goede stap vooruit gezet. Hiermee is PHP 7.2 bijna 250% sneller dan PHP 5.3. Als je nu nog PHP 5.3 draait, dan valt er dus bijzonder veel snelheidswinst te behalen door over te schakelen.

Meer informatie

Strategiesessie

Hoe pakken we jouw website aan? Lets talk business. Plan een GRATIS strategiesessie.

 
 

Meer nieuws

Alles over ons werk, klanten, oude én nieuwe collega’s.
Maar ook heel veel blogs en nieuws.

Wat is Google Search Console?

Met Google Search Console kan je de aanwezigheid van je website in Google bijhouden en onderhouden..

Spam verminderen met reCaptcha v3

In dit artikel lees je over wat reCAPTCHA is en hoe je het in kan stellen op een WordPress website.

Hamza's stageperiode

Hamza's stageperiode hier bij de Zakelijke Website.

Ook een website die klanten binnenhaalt?

Hoe pakken we jouw website aan?
Lets talk business. Maak een afspraak.

Volledig vrijblijvend &
tevredenheidsgarantie

© Copyright 2012 – 2019 | De Zakelijke Website | Websites die klanten binnenhalen.

Reclamebureau, vormgever of studio? Wij willen graag samenwerken. Wordt ook partner van De Zakelijke Website!