fbpx

Een hogere PHP serverversie
is veiliger en sneller

Wat is PHP

PHP (Hypertext PreProgramming) is een laagdrempelige scripttaal waar meer dan 80% van alle websites gebruik van maakt. Onze WordPress websites gebruiken PHP om interne functies te draaien. Daarnaast gebruiken ze dit om database-informatie te verwerken aan de hand van input van de gebruiker.

Moeilijk maar het komt er op neer dat PHP de gegevens van de database vertaalt in HTML en andersom. Denk bijvoorbeeld aan het aanmaken van gebruikersnamen en wachtwoorden, het controleren van gegevens in de database, of het aanmaken van fotogalerijen.

Bij al deze opties komt PHP om de hoek kijken. PHP wordt direct op de server geïnstalleerd en door onze netwerkbeheerder beheert. Net als andere software wordt PHP continu doorontwikkeld en zijn er jaarlijks meerdere optimalisatie-, functie- en veiligheidsupdates.

Verschillende versies

Severs kunnen gebruik maken van verschillende PHP versies. Wij kunnen dat instellen per server / hostingpakket. Op dit moment alle versies vanaf PHP 5.3 t/m 7.2. Je zou daardoor kunnen verwachten dat het ons niet uitmaakt welke versies door klanten worden gebruikt. Toch hebben we het liefste dat al onze klanten op PHP 7.2 lopen. Hier zijn verscheidene redenen voor.

PHP 7.2

In PHP 7.2 is de ‘mcrypt-module’ verdwenen. Als je die gebruikt, dan kun je dus beter op zoek naar een alternatief. Daarnaast zijn er een heel aantal zaken als ‘deprecated’ gemarkeerd, functies die in PHP 8.0 definitief zullen worden verwijderd.  Super technisch allemaal, maar het komt er op neer dat dit veiliger en vooral ook sneller is.

En een veiligere website + een snellere website is iets dat we allemaal moeten willen.

Focus op snelheid

Toen in 2016 PHP 7.0 uitkwam, was de enorme snelheidswinst die het meebracht een groot voordeel. Met PHP 7.1 hebben ze de focus op snelheid vastgehouden. En nu, met PHP 7.2, is weer een goede stap vooruit gezet. Hiermee is PHP 7.2 bijna 250% sneller dan PHP 5.3. Als je nu nog PHP 5.3 draait, dan valt er dus bijzonder veel snelheidswinst te behalen door over te schakelen.

Auteur:

Marco Mes
Datum: 10 januari 2019
Leestijd:6 minuten
Niveau:Moeilijk

Samenvatting:

Zet je server op een PHP 7.2 server. Daar wordt hij veiliger en sneller van. Wel altijd even checken of dit ook technisch mogelijk is.

Meer nieuws

Alles over ons werk, klanten, oude én nieuwe collega’s.
Maar ook heel veel blogs en nieuws.

Een hogere PHP serverversie is veiliger en sneller

Waarom je moet willen dat je website op PHP 7.2 draait.

Dushently's stageperiode

Mijn leerzame stage periode bij De Zakelijke Website.

Live chat

Live chat is handig om snel in contact te komen met klanten.

Reclamebureau, vormgever of studio? Wij willen graag samenwerken. Wordt ook partner van De Zakelijke Website!