fbpx

Cache

Auteur: Marco Mes
Leestijd: 7 minuten
Datum: 5 December 2018

Wat is cache?

Voor het tonen van een website moet een webserver berekeningen doen. Het is zonde als deze berekeningen telkens opnieuw gedaan moeten worden, terwijl het resultaat voor elke bezoeker het zelfde is.

Cache slaat de resultaten van het eerste bezoek aan je website op naar statische HTML pagina’s. Alle bezoekers die na dit bezoek op de website terecht komen krijgen niet de echte website te zien maar de statische HTML pagina’s. Het resultaat is voor de bezoeker hetzelfde, behalve dat deze pagina’s sneller getoond worden

Prestatie

De laadtijd van een pagina is een belangrijke prestatie-indicator voor elke webservice. Als een website alleen beschikbaar is vanaf een oorspronkelijke server, kunnen gebruikers van de website vertragingen oplopen bij het laden van inhoud.

Om de laadtijd van de server te verminderen, gebruiken ontwikkelaars webbrowsercaches en gedistribueerde cacheservers die worden beheerd door content delivery networks.

Voordelen

Een website die snel de pagina’s toont is erg aantrekkelijk voor bezoekers. Het wekt geen irritatie. Google kijkt ook naar de snelheid van de website om te bepalen op welke positie deze moet komen in de zoekresultaten. Hoe sneller je website hoe hoger je geplaatst wordt. Caching heeft dus een betere vindbaarheid als gevolg hebben.

Het efficiënter tonen van de website middels caching heeft ook een groot voordeel. Doordat het laden van de website niet meer zoveel rekenkracht kost, kunnen er een groter aantal bezoekers tegelijkertijd op je website terecht dan zonder caching.

Conclusie

Vandaag verwacht 47% van de consumenten dat de pagina’s in minder dan 2 seconden worden geladen en 40% verlaat sites die meer dan 3 seconden nodig hebben om te laden. Daarom is content caching een essentiële prestatie-optimalisatie voor elk bedrijf.

Meer informatie

Strategiesessie

Hoe pakken we jouw website aan? Lets talk business. Plan een GRATIS strategiesessie.

 
 

Meer nieuws

Alles over ons werk, klanten, oude én nieuwe collega’s.
Maar ook heel veel blogs en nieuws.

Wat is Google Search Console?

Google Search Console is een gratis dienst die Google aanbied. Met Google Search Console kan je de aanwezigheid van je website in Google bijhouden en onderhouden.

Spam verminderen middels reCaptcha v3

In dit artikel lees je over wat reCAPTCHA is en hoe je het in kan stellen op een WordPress website.

Hamza's stageperiode

Hamza's stageperiode hier bij de Zakelijke Website.

Ook een website die klanten binnenhaalt?

Hoe pakken we jouw website aan? Lets talk business.
Plan een GRATIS strategiesessie.

Volledig vrijblijvend &
tevredenheidsgarantie

© Copyright 2012 – 2019 | De Zakelijke Website | Websites die klanten binnenhalen.

Reclamebureau, vormgever of studio? Wij willen graag samenwerken. Wordt ook partner van De Zakelijke Website!